Το Search engine optimization (SEO) μπορεί να περιγραφεί ως τακτικές οι οποίες χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσουν ότι μια ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη από μια μηχανή αναζήτησης και αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί από τη μηχανή αναζήτησης.
Στοχεύουμε στο να αποκτήσει υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης από μια μηχανή αναζήτησης όπως είναι το Google το Bing το Yahoo. Οι χρήστες του Internet συνήθως δεν ψάχνουν πέρα από την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, έτσι το που ταξινομείται ένα site στην αναζήτηση είναι ζωτικής σημασίας για να κατευθύνει μεγαλύτερη κίνηση στο site.
Όσο πιο ψηλά κατατάσσεται μια ιστοσελίδα στα οργανικά αποτελέσματα μιας αναζήτησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι θα επισκεφτεί το site ένας χρήστης.

Το SEO είναι τυπικά ένα σύνολο από “white hat” ενδεδειγμένες πρακτικές που ακολουθούνται από webmasters και Web content producers έτσι ώστε να τους βοηθήσει να επιτύχουν μια καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Κάποιες από αυτές τις ενδεδειγμένες πρακτικές περιλαμβάνουν:
– Τη δημιουργία και την δημοσίευση άριστου περιεχομένου.
– Τη χρήση keywords και keyword analysis.
– Link building για να αυξήσει την δημοτικότητα των link.
– Τη χρήση social media links σε sites όπως το Facebook και το Twitter.
– Η βελτίωση της πλοήγησης ώστε να παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία για το χρήστη.

Τι είναι το Search Engine Marketing;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν με την κατασκευή των ιστοσελίδων τους και επενδύουν στο SEO, αλλά δεν συνεχίζουν αναγκαία με μια άλλη πολύ σημαντική συνιστώσα, η οποία είναι το search engine marketing.
Το SEM είναι ένας πιο ευρύτερος όρος από το SEO και χρησιμοποιείται στο να περικλείει διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές στη χρήση μιας τεχνολογίας μηχανής αναζήτησης, ο οποίος περιλαμβάνει διαφημίσεις επί πληρωμή. Το SEM χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τις ενέργειες που σχετίζονται με την αναζήτηση, την υποβολή και την τοποθέτηση ενός website στις μηχανές αναζήτησης. Περιλαμβάνει πράγματα όπως το search engine optimization, καταχωρήσεις επί πληρωμή και άλλες σχετικές με search-engine υπηρεσίες και λειτουργίες που θα αυξήσουν την προβολή και την κίνηση στο Web site σας.
Το SEM σας προσφέρει την ευκαιρία να πληρώνετε με βάση τα κλικ (πληρώνεις μόνο για κάθε κλικ μετάβασης πάνω στη διαφήμιση για το Web site σας). Οι διαφημίσεις σε μια επιτυχημένη SEM καμπάνια εμφανίζονται σε εκείνους τους καταναλωτές που ψάχνουν συγκεκριμένα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, με αποτέλεσμα έναν υψηλότερο ρυθμό conversion.